Thursday, October 31, 2013

JAUNUMI


1.08.2014.

22. septembrī Administratīvā rajona tiesa skatīs "Baltic Oil Terminal" lietu kurā prasītājs būs SIA KU BOT un atbildētājs - Rīgas dome. 

Cilvēki uztraukti zvana, ka "Baltic Oil Terminal" atkal reklamē savu projektu, lai gan Rīgas dome ir lēmusi noraidīt naftas termināļa būvniecību. Ja Rīgas dome šajā tiesā zaudēs, tai nāksies par naftas termināļa projektu lemt atkārtoti.

 

 1.05.2014.

2014. gada 1. aprīlī Rīgas dome lēma par naftas termināļa celtniecību Daugavgrīvā un pieņēma lēmumu  - noraidīt projektu, t.i., naftas termināli necelt. 

Rīgas domes sēdē piedalījās arī biedrības "Bolderājas grupa" pārstāve Sandra Jakušonoka, aicinot gan pozīcijas, gan opozīcijas deputātus balsot pret termināļa būvniecību. Deputāti  vienbalsīgi pieņēma lēmumu termināli necelt. Biedrības ieskatā šāds lēmums bija pareizs, lai gan pamatojams ar faktu, ka Rīgas domei nav izdevies piesaistīt līdzekļus jauna divlīmeņu šķērsojuma (estakādes) būvniecībai. 

Estakāde pāri Parādes ielai bija viens no obligātajiem Vides pārraudzības valsts biroja nosacījumiem, lai termināļa celtniecība tiktu atļauta. 

http://www.delfi.lv/news/national/politics/rigas-dome-noraida-naftas-produktu-terminala-buvniecibu-daugavgriva.d?id=44358371

http://www.db.lv/razosana/noraida-baltic-oil-terminal-ieceri-rigas-brivostas-teritorija-buvet-naftas-terminali-412736 




Zaudējām. Diemžēl. Bet mums ir 30 dienas, lai apstrīdētu Administratīvās rajona tiesas lēmumu.


Nākamā (jau trešā) Administratīvās rajona tiesas sēde, kurā biedrība "Koalīcija dabas un kultūras mantojuma aizsardzībai" apstrīd Rīgas brīvostas lēmumu par SIA KU "Baltic Oil Terminal" plānotā naftas termināļa celtniecības Daugavgrīvā akceptu notiks 22.11.2013. plkst. 9:30 Baldones ielā 1A, Administratīvā rajona tiesas Rīgas tiesu namā. Savu atzinumu tajā sniegs Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.  


Projekts "Sadarbības tīkli Bolderājā"



Biedrība "Bolderājas grupa" kopš 2013. gada 30.jūlija īsteno projektu "Sadarbības tīkli Bolderājā". 
Projekta mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Rīgas nomalē, Bolderājā un tās tuvākajās apkaimēs, stiprināt biedrības un partnera  institucionālo un cilvēkresursu kapacitāti. Projekts ir solis ceļā uz apkaimes iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību un savstarpēju sadarbību, toleranci, kvalitatīvu vidi, apzinātām un aizsargātām dabas un kultūrvēsturiskām vērtībām, apkaimes iedzīvotāju pašapziņu un saimniecisko aktivitāti.

Plašāk šeit: 

-------------------------------------------------------------------------------------

Project "Network of Bolderājā"




Association "Bolderājas grupa" is carrying out the project "Network of Bolderāja" since 30th of July 2013.
This project is a step towards civil participation, involvement and collaboration of the district inhabitants that would stimulate development of tolerance, environmental quality, protection and preservation of natural and cultural heritage, local communication and economic activity.

More here:
http://avanport.blogspot.com/p/blog-page_18.html

------------------------------------------------------------------------------

Amata prasme - zīmēšanas stundas pie Moiseja Zuhovicka
projekta "Sadarbības tīkli Bolderājā" ietvaros

 Katru trešdienu plkst. 18: 30, Lielā ielā 39 - 4




---------------------------------------------------------------------------------
Biroja atklāšana!  
Iespēja iepazīties ar paredzētajām aktivitātēm un iespēju līdzdarboties!
Ieskats atklāšanas pasākumā šeit:
https://www.facebook.com/bolderajas.grupa/media_set?set=a.476395392458547.1073741834.100002642711986&type=1



No comments:

Post a Comment